تلفیق جنگل و مرجان و تجربه یک سافاری خاطره انگیز در بلیز

به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، کشور بلیز ازجمله کشورهای کم جمعیت دنیا در آمریکای مرکزی است که به علت وجود صخره های مرجانی و نیز جنگل های بارانی، مکانی ایده آل برای تجربه سافاری است.

تلفیق جنگل و مرجان و تجربه یک سافاری خاطره انگیز در بلیز

به لطف برخورداری از دو منطقه اقلیمی کاملا متفاوت، یکی منطقه جنگل های بارانی داخلی و دیگری صخره و جزایر مرجانی که در امتداد خطوط ساحلی جزایر این کشور پراکنده شده اند، جاذبه های طبیعی کشور بلیز تنوع جالبی را برای سافاری دوستان فراهم نموده و در عین حال برای تعطیلاتی توأم با تجربه حضور در حیات وحش، مناسب و ایده آل است.

تلفیق این دو در یک سفر می تواند برترین راه برای تجربه گشت و گذار در طبیعت و حیات وحش شگفت انگیز این کشور باشد. از مشاهده جگوارهای باشکوه در جنگل های مه گرفته تا شنا کردن در میان لاک پشت و کوسه در دل آب های کریستالی و زمردگون منطقه ها ساحلی.

وسعت کوچک این کشور دیگر امتیاز بلیز است، چرا که مسافت کوتاه بین منطقه ها مختلف و تماشایی این کشور به معنی مسافرت های کوتاه برای گشت و گذار در مکان های تماشای و جاذبه های گردشگری است. اگر به این مسئله انگلیسی زبان بودن ساکنان این کشور را نیز اضافه کنیم، می بینیم که بلیز از هر نظر یک مسافرت راحت و بی دغدغه را برای گردشگران تهیه و تدارک دیده است.

اما عمده جاذبه ای که در همان وهله نخست توجه گردشگران را مجذوب خود می نماید، منطقه ها کم عمق ساحلی و جزایر مرجانی است که بهشتی ایده آل برای دوست داران استراحت در سواحل دلفریب، غواصان شجاع و عاشقان ماجراجویی را فراهم نموده است.

در ابتدا بد نیست اندکی بیشتر با جنگل های بارانی و حیات وحش این کشور آشنا شویم. بیش از نیمی از مساحت این کشور، با پوشش انبوه و سبز رنگ جنگل های دلفریب بارانی احاطه شده است. این در حالی است که در حدود سه چهارم این جنگل ها، تحت حفاظت دولت این کشور قرار گرفته است. این امر به معنای فراهم شدن مکانی ایده آل برای حفظ محیط زیست و امکان زندگی حیوانات به دور از مزاحمت و دست درازی بشر است.

از سوی دیگر بخش قابل توجهی از جنگل های بارانی این کشور به صورت قلمرویی بکر و دست نخورده به جای مانده، یعنی خوشبختانه هنوز طبیعت بی نظیر خود را حفظ نموده است که این نیز به معنی حضور حیات وحش غنی است. این مسئله به ویژه در نواحی جنگلی جنوبی ترین بخش تولدو (Toledo) به عینه قابل مشاهده است. منطقه ای که زیستگاه 5 گربه سان بزرگ این نواحی یعنی پوما، جگوار، پلنگ راه راه آمریکایی (ocelot)، جگوارندی (jaguarondi) و گربه پلنگی آمریکای جنوبی (margay) است.

از سوی دیگر جانوران دیگری همانند آرمادیلو، خوک خرطوم دار، میمون زوزه کش و کروکودیل هم در این جنگل ها سکونت دارند، به علاوه بیش از 500 گونه از پرندگان رنگارنگ گرمسیری در این تراکم سرسبز زندگی می نمایند که از آن جمله می توان به پرندگان بومی این کشور مثل توکان، مرغ مگس خوار (عسل خوار)، لک لک جابیرو، طوطی های سبز، حواصیل برفی، طوطی های ماکائو و حواصیل های کمیاب آگامی اشاره نمود.

یکی از برترین راه ها برای درک محیط زیست و طبیعت این منطقه راهپیمایی در میان مسیرهای جنگلی تماشایی است که در خلال آن بازتماشامایندگان می توانند از جلوه های طبیعی این سرزمین همانند آبشار و غارهای متعدد تماشا نموده و در صورت خوش شانسی حتی به تماشای شماری از پرندگان و دیگر جانوران ساکن این جنگل ها نیز بنشینند.

اما بخش دیگر این مسافرت به یادماندنی شامل شنا کردن در امتداد صخره ها و جزایر مرجانی و بازدید از حیات آبی غنی این کشور است. بلیز پس از کشور استرالیا، دارای دومین سیستم بزرگ و گسترده صخره های مرجانی در دنیا است که به امتداد 300 کیلومتر توسعه یافته و مکانی ایده آل برای حیات آبی این منطقه را فراهم نموده اند. علاوه بر دیواره های مرجانی، آب های کم عمق ساحلی این منطقه نیز مکانی مناسب برای غواصی و تماشای جانوران آبزی هستند. در میان این موجودات، بازتماشامایندگان شانس روبرو شدن با وال کوسه هایی را دارند که در فصل مهاجرت یعنی در خلال ماه های آوریل تا ژوئن از این منطقه عبور می نمایند.

در عین حال کوسه های پرستار، لاک پشت، دلفین و 400 گونه ماهی مختلف در اشکال و مقدار و البته رنگ های شاد و متنوع در این منطقه قابل مشاهده اند. اما برای آن دسته که از غواصی اسکوبا لذت می برند نیز جزیره caye Ambergris مکانی ایده آل است که فرصت جستجویی به یادماندنی و شگفت انگیز را در اختیار آن ها قرار می دهد.

در بلیز بعلاوه طیف گسترده ای از اقامتگاه های جنگلی دوست دار طبیعت در نواحی کایو (Cayo District) و آرنج واک (Orange Walk) وجود دارد. به عنوان نمونه چا کریک (Chaa Creek) اقامتگاهی در حوزه رودخانه مَکال (Macal River) است که امکاناتی همانند اسب سواری، پیاده روی شبانه، گشت و گذار در مسیرهای جنگلی، مشاهده پرندگان یا کانوسواری را در اختیار مهمانان قرار می دهد، یک امکان فوق العاده برای آن دسته که دوست دارند طبیعت را آنگونه که هست، تجربه و درک نمایند.

بعلاوه در اقامتگاه لامانای (Lamanai)، جنگل گردی، قایق سواری در رودخانه و نیز بازدید از زیستگاه میمون های زوزه کش ازجمله برنامه های تفریحی است که در اختیار مهمانان قرار داشته و در مجموع یک تعطیلات بی نظیر در دل حیات وحش را میسر نموده است.

شماری از محبوب ترین اقامتگاه های این کشور در منطقه ها نسبتا خلوت و دورافتاده واقع شده اند، در نتیجه بهتر است پیش از سفر، اقامتگاه مناسب با احتیاج خود را تعیین کنید. در ناحیه کیز تعداد زیادی هتل در دسترس است که امکانات متنوع و قابل توجهی برای استراحت و لذت بردن از سواحل و حضور در مرکز اصلی حیات آبی این منطقه را برای مهمانان خود تهیه و تدارک دیده اند. از طرف دیگر کارشناسان خبره با ارائه پیشنهادات مناسب، این سفر را برای افراد لذت بخش تر هم می نمایند. در نهایت هم استراحتگاه های دوست دار طبیعت را داریم که با تلفیق طبیعت، حیات وحش و اقامتی لوکس و مجلل، سافاری دلپذیری را به گردشگران پیشنهاد می دهند.

به علت وسعت و نیز شرایط اقلیمی، بلیز از آب و هوا تقریبا یک دست بهره برده و شاهد تنوع اقلیمی چندان متنوعی در این کشور نیستیم. اما همچنان فاکتورهایی وجود دارند که بهتر است پیش از سفر به بلیز در نظر گرفته شوند.

آب و هوای این منطقه نیز مثل سایر کشورهای همسایه، گرم و مرطوب است. دما به ندرت از 4 درجه سانتی گراد کمتر شده و در بیشتر اوقات سال، دما در حدود 30 درجه است، هرچند در فصل باران های موسمی ممکن است شاهد تغییر دما باشیم. در کنار این شرایط هوایی و با فرارسیدن فصل زمستان در نیمکره شمالی، زمستانی معتدل و مطبوع در این منطقه حاکم است که شرایط مناسبی برای گذراندن تعطیلات زمستانی را به گردشگران ارائه می دهد.

از ماه دسامبر تا ژانویه به علت شرایط آب و هوایی، این کشور ایام شلوغی را تجربه می نماید. به همین دلیل اگر قصد سفر در این زمان از سال را دارید، بهتر است از قبل اقدام به رزرو هتل نموده باشید. در خلال ماه های نوامبر، می و تا حدودی ژوئن هنوز فصل بارش باران های موسمی است، اما در عین حال زمانی فوق العاده برای بازدید از این کشور است که اکنون جمعیت کمتری را به خود می بیند. خنک ترین ماه معمولا بین ماه دسامبر و فوریه است.

اما از ماه ژوئن تا نوامبر، باران های موسمی از راه رسیده و از طرف دیگر تهدید طوفان های شدید دریایی و خسارت منطقه ها ساحلی وجود دارد. در نتیجه اگر چنین ریسکی را نمی پذیرید، پیشنهاد می کنیم سفر خود را به ماه های خشک سال موکول کنید. البته مقدار بارش باران هم بسته به محل اقامت گردشگران فرق دارد و به طور معمول نواحی شمالی کمتر از نواحی جنوبی این کشور شاهد ریزش باران های موسمی خواهند بود. ماه سپتامبر و اکتبر از جمله اوقاتی از سال است که شاهد بارش سنگینی هستیم.

از طرفی بسکمک از مسافرانی که عزم بازدید از کشور بلیز را می نمایند، عمدتا در پی تجربه غواصی و حضور در حیات آبی غنی این ناحیه هستند. به همین دلیل به این علاقi مندان توصیه می گردد که بین ماه های آوریل و ژوئن که اواخر فصل خشک و اوایل فصل بارندگی است را برای سفر و لذت بردن از شگفتی های طبیعی این ناحیه انتخاب نمایند. البته گودال آبی بزرگ به علت محل قرارگیری، چندان درگیر انتخاب ماه مناسب برای بازدید نیست. هرچند اگر به ویژه دنبال تجربه غواصی در این شگفتی بی نظیر طبیعت هستید، نوامبر تا آوریل زمان ایده آل شما است.

اگر در پی طبیعت گردی و حضور در جنگل های بارانی بوده و در عین حال تمایلی به خیس شدن ندارید، ژانویه تا ماه مارس زمان مناسب سفر به بلیز است. از سوی دیگر در این مدت حیات وحش هم فعالیت بیشتری از خود نشان داده و شانس تماشای جانوران و پرندگان بیشتری مهیا است. بعلاوه آوریل و ماه می هم می توانند انتخاب هایی ایده آل برای سفر به بلیز باشند.

از سوی دیگر بسکمک از آثار باستانی و معابد برجای مانده از تمدن مایا در دل جنگل های انبوه قرار گرفته اند، به همین دلیل از ژانویه تا می زمانی مناسب برای تماشای این آثار و خرابه های شگفت انگیز و آشنایی بیشتر با این تمدن کهن و پررمز و راز است.

در مجموع بلیز سرزمینی جادویی برای لذت بردن از گشت و گذار به سبک سافاری است که می تواند به خوبی جوابگوی ذائقه های متنوع گردشگران باشد.

به انتها این مطلب رسیدیم. امیدوارم این اطلاعات برای شما عزیزان نیز مفید بوده و شما را در انتخاب مقصد و زمان مناسب سفر به سبک سافاری کمک کند.

منبع: کجارو / naturalworldsafaris.com

به "تلفیق جنگل و مرجان و تجربه یک سافاری خاطره انگیز در بلیز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تلفیق جنگل و مرجان و تجربه یک سافاری خاطره انگیز در بلیز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید