بزرگترین معدنکاران دنیا کدامند؟
به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، معدنکاری یکی از مهمترین و دشوارترین مشاغل دنیا است که نیازمند کار سخت و بی وقفه برای فراوری محصولاتی از فلزات و سنگ های معدنی است. طلا، مس، بوکسیت، زغال سنگ، نیکل و روی با معدنکاری به دست می آیند.
به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، شرکت های معدنی پس از اینکه سال ها زمان سپری نموده و دارایی های خود را از نو سازماندهی نموده و بدهی های سنگینشان را پرداخت کردند، از یکی از بدترین رکودهای خود خلاصی یافتند. غول های صنعت معدنکاری مانند گلنکور، ریوتینتو و بی اچ پی با بهبود بازار کالاهای دنیای در سال 2018 و بر مبنای درآمد سال 2017 آنها، به عنوان برترین شرکت های معدنکاری ظاهر شدند. پایگاه خبری ماینینگ تکنولوژی در گزارشی به آنالیز بزرگترین شرکت های معدنی دنیا پرداخته است که عبارتند از:
1- گلنکور: 80.46 میلیارد دلار
گلنکور 205.47 میلیارد دلار درآمد در سال 2017 ثبت کرد که از این رقم، سهم بخش فلزات و مواد معدنی 80.46 میلیارد دلار بود و 21 درصد رشد در مقایسه با سال 2016 نشان داد. قیمت های مناسب و تقاضای باثبات برای کالاها، عامل عملکرد مثبت این بخش بود.
کسب و کار بخش فلزات و مواد معدنی گلنکور شامل بخش های کالا برای مس، روی، سرب، نیکل، آلیاژهای آهنی، آلومینیوم و سنگ آهن است که ذوب، پالایش، معدنکاری، فرآوری، بلندینگ و فعالیت های لجستیکی مرتبط را در بر می گیرد. گلنکور 4 میلیون تن مس و کنسانتره مس، 2.8 میلیون تن روی و کنسانتره روی، یک میلیون تن سرب و کنسانتره سرب و همچنین 47.7 میلیون تن سنگ آهن و 8.7 میلیون تن آلیاژهای آهنی در سال 2017 فروخت.
گلنکور که مقر مرکزی آن در سوئیس واقع شده است، 150 پایگاه معدنکاری، متالورژی و کشاورزی در 50 کشور داشته و اداره می نماید و حدود 146 هزار کارمند دارد.
2- ریوتینتو: 40 میلیارد دلار
درآمد سال 2017 شرکت ریوتینتو در مقایسه با سال 2016 به میزان 18.5 درصد رشد کرد که تحت تأثیر قیمت مناسب کالا و دارایی های بزرگ این شرکت مانند معادن سنگ آهن پیلبارا، معادن بوکسیت کوئینزلند، کارخانه های ذوب آلومینیوم کانادایی و معادن مس در سرتاسر دنیا بود.
ریوتینتو پنج کسب و کار مهم شامل سنگ آهن، آلومینیوم، مس، الماس، انرژی و مواد معدنی و فعالیت های دیگر دارد. این شرکت معادن روباز و زیرزمینی، کارخانه ها، پالایشگاه ها، نیروگاه، و تأسیسات پژوهشی و خدماتی دارد و 46 هزار و 807 کارمند در 35 کشور دنیا را به خدمت گرفته است.
3- شرکت بی اچ پی: 34.11 میلیارد دلار
شرکت بی اچ پی که سابق بر این با نام بی اچ پی بیلیتون معروف بود، در اکتشاف، توسعه و فروش زغال سنگ متالورژیک، مس، اورانیوم، نیکل، روی و پتاس فعالیت دارد. این شرکت از فعالیت های معدنی خود در سال 2017 درآمدی بالغ بر 34.11 میلیارد دلار کسب کرد که شامل فروش بخش نفت به رقم 41.26 میلیارد دلار در مدت مذکور بود.
بخش سنگ آهن، بزرگترین سهم را در درآمد شرکت بی اچ پی داشت و 38 درصد از کل درآمد این شرکت در سال 2017 در مقایسه با 34 درصد در سال 2016 را تشکیل داد. این بخش شامل چهار قطب فرآوری و پنج معدن در ایالت استرالیای غربی و همچنین یک معدن روباز، سه کنسانتراتور، چهار کارخانه گندله و تأسیسات بندر در برزیل است.
شرکت بی اچ پی همچنین سرگرم اکتشاف، توسعه، فراوری و فروش نفت و گاز در خلیج مکزیکوی آمریکا، استرالیا و انگلیس است. مقر این شرکت در ملبورن استرالیا است و 26 هزار و 146 کارمند در معادن و تأسیسات خود در سرتاسر دنیا دارد.
4- واله: 33.9 میلیارد دلار
واله بزرگترین فراوریکننده سنگ آهن و گندله سنگ آهن و همچنین نیکل در دنیا است که درآمدش در سال 2017 به یاری عملکرد کسب و کار مواد معدنی آهنی، 23 درصد رشد سالانه داشت. درآمد کسب و کار مواد معدنی آهنی 70.8 درصد و بخش فلزات پایه 26.4 درصد از کل درآمد واله را تشکیل داد و عایدی خالص این شرکت 5.52 میلیارد دلار در مقایسه با 3.97 میلیارد دلار در سال 2016 بود.
واله عموماً در اکتشاف و فراوری زغال سنگ، کبالت، طلا، نقره و فلزات گروه پلاتین، کودها، سنگ آهن، گندله سنگ آهن و نیکل فعالیت دارد. کسب و کار واله شامل مواد معدنی آهنی، زغال سنگ، فلزات پایه، کودها و بخش های دیگر است. مقر این شرکت در ریودوژانیروی برزیل است و 73 هزار و 596 کارمند دارد.
5- جیانگشی کاپر کورپوریشن لیمیتد (JCCL): 31.35 میلیارد دلار
شرکت جیانگشی کاپر کورپوریشن لیمیتد که شرکت تابعه جیانگشی کاپر کورپوریشن است، 204.23 میلیارد یوان (31.35 میلیارد دلار) درآمد در سال 2017 داشت که 1.2 درصد در مقایسه با سال 2016 افزایش داشت. بهبود قوی قیمت فلز مس در بازارهای دنیای به عملکرد اقتصادی این شرکت یاری شایانی کرد.
فعالیت های اصلی JCCL شامل معدنکاری، ذوب و فرآوری مس و همچنین استخراج و فرآوری فلزات است. این شرکت شش معدن، شش کارخانه فرآوری مس، یک کارخانه ذوب مس و دو کارخانه اسید سولفوریک را اداره می نماید و فعالیت هایش عمدتاً در سرزمین اصلی چین و هنگ کنگ متمرکز شده است.
6- شرکت انرژی چاینا شنهوا (CSEC): 30 میلیارد دلار
درآمد شرکت CSEC از فعالیت های معدنی در سال 2017 به میزان 49.1 درصد رشد سالانه داشت و درآمد این شرکت از فروش نیرو و کسب و کار حمل و نقل 238.7 میلیارد یوان (38.19 میلیارد دلار) بود که از این رقم سهم فعالیت های بخش زغال سنگ بیش از 60 درصد بود.
شرکت CSEC شش بخش کسب و کار شامل زغال سنگ، نیرو، راه آهن، بندر، کشتیرانی و مواد شیمیایی زغال سنگ را اداره می نماید و معادن زغال سنگ را در استان های مغولستان داخلی، شنکسی و شانکسی چین اداره می نماید.
مقر این شرکت در پکن است و زیرمجموعه شرکت شنهوا گروپ کورپوریشن است و به همراه شعب و زیرمجموعه هایش، 89 هزار و 57 کارمند را در استخدام دارد.
7- آنگلوامریکن: 26.24 میلیارد دلار
افزایش قابل توجه قیمت مس، کالاهای خام و بعضی از فلزات گروه پلاتین به افزایش 22.8 درصدی درآمد آنگلوامریکن در سال 2017 در مقایسه با سال 2016 منتهی شد. عملکرد قوی کسب و کار الماس نیز سهم قابل توجهی در افزایش درآمدهای این شرکت داشت.
آنگلوامریکن عمدتاً در اکتشاف، معدنکاری، فرآوری و فروش کالاهای خام، فلزات پایه، مواد معدنی و همچنین فلزات ارزشمند و معدنی دست دارد. فعالیت های معدنکاری آنگلوامریکن در بخش الماس، مس، پلاتین، سنگ آهن، سنگ منگنز و آلیاژها، زغال سنگ متالورژی و حرارتی، پالادیم، رودیم و طلا است.
مقر آنگلوامریکن در لندن است و فعالیت های معدنکاری این شرکت در آفریقا، آمریکای شاقتصادی و جنوبی و همچنین استرالیا بوده و این شرکت در سراسر دنیا 69 هزار نفر را به کار گرفته است.
8- فریپورت مک موران: 16.4 میلیارد دلار
فریپورت مک موران شاهد رشد 10.6 درصدی درآمد در سال 2017 در مقایسه با سال 2016 بود که با عملکرد قوی کسب و کار مس این شرکت تحقق پیدا کرد. این شرکت معادن بزرگ و متنوع از نظر جغرافیایی را اداره می نماید که ذخایر مس، طلا و مولیبدن قابل توجهی دارند.
معادن گرسبرگ، هندرسون، مورنچی، بغداد، تایرون، سفورد، سیه ریتا، ال ابرا و سرو ورده از جمله معادن فریپورت مک موران هستند. این شرکت همچنین کارخانه های ذوب و پالایش در اسپانیا دارد.
مقر فریپورت مک موران در فونیکس آریزونای آمریکا است و بزرگترین شرکت فراوریکننده مس سهامی عام در دنیا است.
9- کدلکو (شرکت ملی مس شیلی): 14.64 میلیارد دلار
درآمد شرکت کدلکو 27 درصد در سال 2017 در مقایسه با سال 2016 رشد کرد که مرهون رشد قیمت مس در سال 2017 بود. کدلکو یکی از بزرگترین فراوریکنندگان مس و مولیبدن در دنیا است.
این شرکت عمدتاً در اکتشاف، توسعه، فراوری و فرآوری منابع معدنی فعالیت دارد و هفت معدن شامل چوکی کاماتا، السالوادور، آندینا، ال تنینته، رادومیرو، گابریلا میسترال و مینیسترو هالز را در شیلی اداره می نماید.
مقر کدلکو در سانتیاگوی شیلی واقع شده و این شرکت محصولاتی مانند کنسانتره مس، کاتد مس، مولیبدن، اسید سولفوریک به آسیا، اروپا، آمریکای شاقتصادی و آمریکای جنوبی صادر می نماید.
10- گروه زیجین ماینینگ: 14.5 میلیارد دلار
درآمد گروه زیجین ماینینگ 19.9 در سال 2017 در مقایسه با سال 2016 رشد کرد. این شرکت عمدتاً طلا، مس، روی و سایر منابع معدنی را اکتشاف و استخراج می نماید. این شرکت هشت معدن طلا، سه معدن مس، دو معدن طلا و مس یکپارچه و چهار معدن فلزات پایه و همچنین کارخانه ذوب مس، ذوب روی و پالایشگاه طلا دارد. مقر این شرکت که در 24 استان چین و 9 کشور خارجی فعالیت دارد، در لونجیان است.
منبع: خبرگزاری ایسنا