انتخاب هوشمندانه فدراسیون با نیمکت های خالی!، جوانگرایی یا نتیجه گرایی؟!
به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، اگرچه فدراسیون والیبال در سال منتهی به المپیک با هدر دادن زمان زیادی انتخاب هوشمندانه ای چون ولادیمیر آلکنو داشته؛ اما موضوع عدم پشتوانه سازی همچنان دغدغه این تیم پرستاره خواهد بود.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری وبلاگ خبری گردشگری، شش ماه از رفتن ایگور کولاکوویچ از تیم ملی والیبال کشورمان می گذرد؛ اوایل سال 99 بود که فدراسیون والیبال تصمیم گرفت به دلیل تعویق المپیک با او قطع همکاری کند و در نهایت پس از توافق دو طرفه ایگور کولاکوویچ از راهنمایی تیم ملی والیبال کشورمان کنار رفت. اولین موضوعی که پس از رفتن ایگور کولاکوویچ مطرح شد این بود که مربی بعدی تیم ملی والیبال کشورمان گزینه داخلی باشد یا خارجی؟!
رئیس فدراسیون و اهالی والیبال چندین بار جلسه برگزار کردند تا در خصوص گزینه های خارجی یا داخلی تصمیم گیری نمایند. در ابتدا فدراسیون مصمم بود که گزینه داخلی برای نیمکت تیم ملی والیبال انتخاب نمایند و حتی نام نفراتی همچون بهروز عطایی و پیمان اکبری هم مطرح شد؛ اما تصمیم گیری ها به انتها نرسید و رئیس فدراسیون به همراه کارشناسان دوباره جلسه برگزار کردند که هیچ کدام خروجی نداشتند. در نهایت پس از 6 ماه بلاتکلیفی از اوایل شهریورماه فدراسیون والیبال بیان کرد در شرایط فعلی که المپیک پیش روی تیم ملی است بهتر است گزینه های خارجی برای نیمکت تیم ملی انتخاب گردد.
تشکیل کمیته فنی در دستور کار نهاده شد و از بین گزینه های مدنظر، نام پنج مربی خارجی مطرح شد. در ابتدا قرار بود به دلیل مسائل حقوقی و بین المللی نام هیچ یک از مربیان رسانه ای نگردد اما از دل همین جلسه اسامی رسانه ای شد. در نهایت قرار بر این شد که از بین ولادیمیر آلکنو، دجورجی، کاستلانی، جیانی و لورزنتی سه نفر به عنوان گزینه انتخاب گردد و فدراسیون مذاکرات نهایی را با آن ها پیگیری کند و در نهایت یک نفر به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب گردد.
آلکنو امید اول ایران برای نیمکت تیم ملی/ 5 گزینه نهایی را بشناسید
از بین گزینه هایی مطرح شده فدراسیون خیلی امیدوار است که آلکنو پیشنهاد ایران را بپذیرد و در زمان المپیک راهنمایی تیم ملی را برعهده بگیرد. آلکنو شرایط فدراسیون را دارد چرا که داورزنی در صحبت هایش عنوان نموده بود قصد دارند کسی را به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کند که تجربه حضور در المپیک را داشته باشد. البته خبرها حاکی از این است که او پیشنهاد ایران را پذیرفته و حتی به زودی به ایران می آید تا بازی های لیگ را از نزدیک ببیند، اما هنوز در خصوص جزییات این قرارداد خبری منتشر نشده و فدراسیون هم به صورت رسمی اعلام ننموده است.
از بین گزینه های مطرح شده تنها آلکنو در سال 2012 همراه با روسیه به طلای المپیک رسید؛ دیگر گزینه های تیم ملی والیبال از جمله دجورجی، لورنزتی، کاستلانی و جیانی مربیانی هستند که تجربه سرمربی گری تیم ملی را دارند و میدان المپیک را ندیدند.
اگرچه والیبال ایران یکی از قدرت های آسیا به شمار می رود؛ اما باید این حقیقت را پذیرفت که سال هاست والیبال به ستاره های خود متکی شده و ترکیب اصلی تیم ملی در تمامی مسابقات ثابت است؛ یکی از دلایلی که ایگور کولاکوویچ برای راهنمایی تیم ملی انتخاب شد بحث جوانگرایی او بود. این مربی سابقه درخشانی در استفاده از جوانان داشت اما در تیم ملی والیبال کشورمان به این موضوع کم توجه کرد و حتی خیلی از اهالی والیبال بحث عدم پشتوانه سازی و استفاده نکردن از نیروهای جوان والیبال ایران را ضعف اصلی ایگور می دانستند. البته این موضوع با نتیجه گرایی در ورزش ایران رابطه مستقیم دارد و احتمالاً ایگور هم این موضوع را به خوبی فهمیده بود و به همین خاطر ترجیح می داد در مدت زمانی که در ایران حضور دارد به جای اینکه به نسل آینده والیبال ایران توجه کند، رضایت مسئولان را جلب کند و به نتیجه گرایی بسنده کرد.
در اختیار قرار دادن نیمکت تیم ملی به آلکنو از سوی فدراسیون والیبال یک انتخاب هوشمندانه بود؛ در سال منتهی به المپیک راهنمایی تیم ملی به عهده مربی گذاشته شد که هم تجربه حضور در المپیک و حتی کسب مدال را در کارنامه خود دارد به طوری که حتی سرمربی تیم ملی والیبال لهستان معتقد است با حضور آلکنو در تیم ملی والیبال ایران کار مقابل ملی پوشان سخت خواهد بود؛ اما طبیعی است که در سال منتهی به المپیک سرمربی تیم ملی به دنبال جوانگرایی نیست و موضوع عدم پشتوانه سازی در تیم ملی همچنان یکی از چالش های اصلی والیبال ایران خواهد بود.
4057/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا