ورود تحقیقات سلول های بنیادی به فاز کارآزمایی بالینی

به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، رئیس پژوهشگاه رویان ضمن اشاره به بعضی اقدامات شاخص پژوهشگاه رویان در سال گذشته از جمله افتتاح اولین کارخانه فراوری انبوه فرآورده های سلولی، تکثیر بزهای تراریخت و راه اندازی اولین مرکز آموزشی تخصصی پژوهشگاه رویان، ابراز امیدواری کرد تحقیقاتی که در زمینه سلول های بنیادی و در حوزه های چشم، شبکیه و بیماری های سیستم عصبی صورت گرفته و به نقطه های خوبی رسیده اند، در سال 98 با یاری خیرین و سایر ارگان ها وارد فاز کارآزمایی بالینی (clinical trial) شوند.

ورود تحقیقات سلول های بنیادی به فاز کارآزمایی بالینی

عبدالحسین شاهوردی در گفت وگو با وبلاگ خبری گردشگری، درباره برنامه های سال 98 پژوهشگاه رویان ضمن ابراز امیدواری برای ورود محصولات شرکت های دانش بنیان وابسته به پژوهشگاه رویان به بازار، اظهار کرد: بر تعامل بین المللی به خصوص در زمینه آموزش و خدمات تخصصی، تأکید داریم و امیدواریم در این زمینه نیز بتوانیم تجربیاتی کسب کنیم.

رویان در سالی که گذشت

فراوری دارویی برای درمان اسهال دامی

رئیس پژوهشگاه رویان سپس به مهم ترین اقدامات سال گذشته پژوهشگاه رویان پرداخت و شرح داد: سال گذشته بخشی از برنامه های ما به نوعی ادامه برنامه های تحقیقاتی سه پژوهشکده سلول های بنیادی، بیوتکنولوژی و پزشکی فراوری مثل بوده است. در این راستا برخی فعالیت ها شاخص بود و به نتیجه مشخصی رسید؛ از جمله آنکه به دنبال تعاملی که با بنیاد دارویی برکت سال گذشته اولین کارخانه فراوری انبوه فرآورده های سلولی در منطقه راه اندازی شد.

شاهوردی یادآور شد: مجوز فراوری 2 سلول را پیش تر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ نموده بودیم و پس از افتتاح کارخانه فراوری انبوه فرآورده های سلولی، مجوز فراوری سومین سلول را هم از وزارت بهداشت اخذ کردیم.

وی ذیل دیگر اقدامات شاخص این پژوهشگاه در سال 97، افزود: همکاران ما در پژوهشکده بیوتکنولوژی پیروز شدند در زمینه تکثیر بزهای سانن و مورسیا قراردادهای خوبی ببندند و این حیوانات تراریخت را در سطح وسیع تکثیر نموده، آن ها را وارد چرخه اقتصاد علوم دامی کشور نمایند.

رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه تکثیر بزهای تراریخت بر میزان شیر فراوریی نیز تأثیرگذار خواهد بود، گفت: موضوع دیگری که سال گذشته در پژوهشکده بیوتکنولوژی به انتها رسید، اخذ پروانه فراوری دو داروی دامی از جمله پودر الکترولید پلاس و داروی آنتی بادی برای درمان اسهال دامی از سازمان دامپزشکی است.

شاهوردی گفت: همچنین در اسفندماه سال گذشته اولین مرکز آموزشی تخصصی پژوهشگاه رویان را در محل سابق پژوهشگاه، محله زعفرانیه افتتاح کردیم. این مرکز خدمات خوبی را به بدنه کارشناسی کشور تزریق می نماید و افراد علاقمند به فعالیت در زمینه های آزمایشگاه مولکولی، آزمایشگاه سلولی، اتاق تمیز (clean room) و جنین شناسی، می توانند از خدمات آموزشی این مرکز بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه در مرکز فوق بیشتر بر آموزش های مهارتی تأکید شده است، گفت: فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه و پزشکی و همچنین کارشناسان علاقمند به کار در اتاق تمیز می توانند در زمینه هایی که گفته شد از آموزش های مرکز بهره مند شوند.

رئیس پژوهشگاه رویان یکی دیگر از افتخارات پژوهشگاه رویان در سال گذشته را درخشش دکتر حسین بهاروند در سال گذشته و دریافت جایزه آموزشگاه علوم دنیا عنوان و اظهار کرد: ایشان مدیر پژوهشکده زیست شناسی و فناوری سلول های بنیادی پژوهشگاه رویان و دانشمند برجسته سلول های بنیادی هستند که سال گذشته، جایزه سال 2019 فرهنگستان علوم دنیا Twas در رشته زیست شناسی را به خود اختصاص دادند.

شاهوردی به برگزاری نوزدهمین کنگره بین المللی پزشکی فراوری مثل رویان نیز اشاره نمود و گفت: این جشنواره با همکاری وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.

وی در انتها این بخش از صحبت های خود افزود: به لطف خدا در سال گذشته پیروز شدیم اولین مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی رویان را با حضور رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افتتاح کنیم. این مرکز دارای اتاق تمیز است و شرکت هایی که می خواهند در زمینه سلولی و مولکولی کار نمایند، می توانند از امکانات آن بهره مند شوند.

در فضای جهاد دانشگاهی به سختی عادت داریم

رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه در فضای جهاد دانشگاهی بزرگ شده ایم و در این فضا همیشه با سختی هایی روبه رو بودیم، اظهار کرد: به هر صورت امیدواریم در فضای مالی فعلی جامعه بتوانیم به وسیله صرفه جویی و اولویت بخشی در انجام کارها، و ورود به بازار یا فروش دانش فنی، شرایط سخت را بدون پیش آمدن خللی در انجام کارها پشت سر بگذاریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "ورود تحقیقات سلول های بنیادی به فاز کارآزمایی بالینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ورود تحقیقات سلول های بنیادی به فاز کارآزمایی بالینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید