10 تاثیر خوب و بد نور خورشید روی بدن

به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، همیشه نکات مختلفی در مورد خورشید و تاثیر آن بر روی بدن گفته گردیده است. تاثیرات منفی اشعه ماورای بنفش بر روی پوست و ایجاد سرطان یکی از نکات منفی نور خورشید است که افراد را برای استفاده از انواع کرم ضد آفتاب و پیشگیری از مسائل احتمالی ترغیب می نماید. یکی دیگر از مسائلی که در مورد نور خورشید گفته می گردد، احتیاج به آن برای جذب ویتامین دی است، البته این نکته از تأثیرات مثبت نور خورشید محسوب می گردد. باید بدانید که نور خورشید تأثیرات مختلفی بر زندگی و بدن دارد که شاید حتی هرگز در مورد آن چیزی به گوشتان نخورده باشد.

10 تاثیر خوب و بد نور خورشید روی بدن

1. قرمزی پوست بدن

اگر برای سال ها بدون محافظت از پوست، در معرض نور خورشید قرار گرفته باشید، رنگ پوست بدن تغییر پیدا می نماید و به رنگ قرمز متمایل می شود. با افزایش سن نور خورشید باعث نازک شدن پوست می شود، ساختارهای اطراف رگ های خونی را شل می نماید و موجب منبسط شدن آنها می شود به همین دلیل است که لکه های قرمز و قهوه ای روی پوست به وجود می آید که اغلب هم روی گونه ها و گردن مشاهده می شود. به گفته متخصصین همه ساختارهای پوست می توانند ذوب شوند و حالت طبیعی خود را از دست بدهند. در فرآیند ذوب شدن، کلاژن پوست پخش می شود و به رگ های خونی اجازه می دهد که از سطح دیده شوند. متأسفانه این حالت برگشت ناپذیر است.

2. خواب بهتر شبانه

بر اساس مطالعه ای که در سال 2013 در دانشگاه کلورادو انجام شد، مشاهده گردیده است که نور طبیعی خورشید ریتم شبانه روزی بدن یا همان ساعت بیولوژیکی داخلی را تنظیم می نماید و موجب متعادل شدن چرخه خواب می شود. طبق این مطالعه، برنامه طبیعی خواب شما با زمان طلوع خورشید و غروب آن منطبق است. زمانی که به طور معمول خود را در معرض تور خورشید قرار دهید، بدن شما به درستی می تواند ساعت داخلی خود را تنظیم کند تا به چرخه نور طبیعی نزدیک تر شود و می توانید به خواب شبانه از این دید نگاه کنید که برای روز بعد انرژی کافی را به شما بازگرداند.

بیشتر بخوانید: چه میزان خواب شبانه کافی است؟

3. حس و حال بهتر

تحقیقات نشان می دهند خورشید از نظر شیمیایی می تواند لبخند روی صورت شما به وجود آورد. بر اساس مطالعه ای که در سال 2014 در دانشگاه پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست انجام گرفت، نور خورشید با آزاد کردن مواد شیمیایی در بدن برای داشتن حال خوب مانند بتا اندورفین در ارتباط است، این ماده زمانی که فعالیت بدنی و ورزش نیز انجام بگیرد از بدن ترشح می شود. این ماده بر احساس خوب و شادی تأثیر سریع دارد. البته همین نکته هشدار می دهد که اگر فرد برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرد، ممکن است نوعی اعتیاد به خورشید را در او به وجود بیاورد.

4. افزایش سطح ویتامین دی

همه افراد می دانند که گذراندن وقت در محیط خارج از خانه روشی خوب برای جذب ویتامین دی است. مطالعات مختلف بر این نکته تأکید دارند که یکی از مزیت های قرار دریافت در نور خورشید، افزایش سطح ویتامین D موجود در اشعه ماورای بنفش است که باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری مالتیپل اسکلوروزیس یا ام اس، پوکی استخوان و حتی آنفولانزا و سرماخوردگی می شود. البته گفته می شود نور زیاد خورشید می تواند نتایج مورد انتظار را برعکس کند و سطح ویتامین را پایین بیاورد. زمانی که نور خورشید به پوست برخورد می نماید، مانند یک واکنش شیمیایی ویتامین دی اولیه را به ویتامین دی تبدیل می نماید و قطعاً این واکنش مفید است. ولی برخی دیگر از مطالعات نشان می دهند که نور زیاد خورشید در یک روز این واکنش را در جهت وارونه انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: همه آن چه در مورد ویتامین D باید بدانید

5. مسائل چشمی

در بسیاری از افراد مسائل چشمی و دید، عارضه ای که با بالا رفتن سن اتفاق می افتد و متأسفانه اجتناب ناپذیر است ولی مطالعات نشان می دهند که نور خورشید می تواند این مسائل را بدتر و شدیدتر کند و این اتفاق در افراد بالای 40 سال بیشتر پیش می آید. طبق تحقیقی گه در سال 2011 در دانشگاه فوردهام انجام شد، اشعه ماورای بنفش که باعث آسیب پوستی می شود، می تواند چشم ها را نیز دچار آسیب و مشکل کند و احتمال ابتلا به آب مروارید را نیز افزایش دهد و در موارد حاد، این مشکل می تواند به کوری کامل تبدیل شد. برای پیشگیری از هرگونه مشکل چشمی به دلیل نور خورشید، از عینک آفتابی بهره ببرید.

6. کهیرهای پوستی

در افرادی که به مشکل پوستی بثورات نوری پلی مورفیک یا جوش نوری چندشکلی دچار هستند، زمانی که در معرض نور خورشید قرار گیرند، به سادگی دچار کهیر می شوند. واکنش قرمز و خارش آور ممکن است در هر قسمت از بدن و در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از قرار دریافت در نور خورشید ایجاد شود. در آلرژی های شدیدتر، نوعی بیماری به نام پورفیری ایجاد می شود که به عنوان بیماری گرگینه یا ومپایر شناخته می شود. در این شرایط که به دلایل ژنتیکی یا مسائل کبدی ایجاد می شود، پوست با نور خورشید به شکل حبابی و تاول ورم می نماید. خوشبختانه این بیماری آزاردهنده نادر است و افراد بسیار کمی را مبتلا می نماید

7. پیری پوست

بسیاری از علایم پیری پوست در افراد، به دلیل خورشید به وجود می آید. در اغلب موارد چین و چروک و نقاط قهوه ای رنگ پوست موجب می شود فرد از آنچه هست پیرتر به نظر برسد. به گفته متخصصین تغییرات ساده ای در سبک زندگی مانند به کار بردن کلاه و آفتاب گیر و استفاده از کرم های ضد آفتاب، تأثیر بسیاری خواهند داشت.

8. درمان جوش صورت

نور خورشید به میزان کم و محدود می تواند به درمان برخی از مسائل پوستی مانند آکنه و پسوریازیس یاری کند. به طرز عجیبی روشی که باعث درمان می شود، روشی است که باعث ایجاد سرطان پوست هم می شود! خورشید سیستم ایمنی سطح پوست را تضعیف می نماید و باعث ضعیف شدن خط دفاعی در برابر سرطان می شود، در ادامه این روند شانس گسترش ملانوم بدخیم پوستی افزایش می یابد. با این حال مسائلی مانند آکنه، جوش صورت و پسوریازیس پوستی به دلیل فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی به وجود می آیند و اگر بتوان تا حدی قدرت سیستم ایمنی را کاهش داد، می توان به درمان این مسائل هم یاری کرد. البته متخصصین به شما هشدار می دهند که به طور کامل برای درمان بیماری خود به نور خورشید اعتماد نکنید چون قرار دریافت بیش از اندازه زیر نور آفتاب می تواند موجب ابتلا به سرطان پوست شود.

9. لکه های قهوه ای رنگ روی پوست

دفعه بعدی که از نوشیدن لیموناد در فضای بیرون لذت می برید، سعی کنید که آن را از پوست خود دور نگه دارید، چون در غیر این صورت ممکن است در عرض چند هفته به لکه های قهوه ای رنگ دچار شوید. گفته می شود زمانی که پوست خود را زیر نور خورشید در برابر برخی میوه ها، گیاهان و حتی عطرهای خاص میوه ای قرار می دهید، ممکن است لکه های قهوه ای درست در محل تماس پوست با میوه پدید آید. خوشبختانه این وضعیت بدون ضرر است و خودش در عرض چند ماه درمان می شود.

10. طول عمر بیشتر

بر اساس مطالعات اخیر، دوری از خورشید درست مانند مصرف سیگار، برای طول عمر شما مضر است. این مطالعه که بر روی 30 هزار زن سوئدی در طول 20 سال انجام گردیده است، نشان می دهد امید به زندگی در افرادی که از نور خورشید دوری می نموده اند، 2.1 سال کمتر از افرادی است زمان زیادی را در فضای آزاد سپری نموده اند. زنانی که مدت زمان بیشتری در معرض نور خورشید قرار گرفته اند، در ریسک کمتری از ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، ام اس و بیماری های قلبی قرار گرفته اند. برای افرادی که دوست دارند ساعاتی را در زیر نور خورشید بگذرانند، این نکته خبر خوبی است ولی باید به یاد داشته باشید نور زیاد خورشید ریسک سرطان پوست را هم افزایش می دهد. با استفاده از کرم ضد آفتاب، عینک آفتابی، کلاه های لبه دار و لباس های آستین دار و بلند می توانید از مضرات احتمالی دوری کنید.

منبع: Readers Digest

منبع: دیجیکالا مگ

به "10 تاثیر خوب و بد نور خورشید روی بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 تاثیر خوب و بد نور خورشید روی بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید