غذا هایی که دندان پزشکان مصرف می نمایند!
به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، غذا هایی که جویدن آن ها طول می کشد، مثل هویج، سیب و خیار یک مکانیسم پاکسازی پلاک های دندانی مزاحم دارند. در واقع فرایند جویدن منجر به متلاشی شدن پلاک های دندانی می گردد
این نکته ثابت شده است که پلاک های دندان منجر به آسیب به مینای دندان و همچنین خطر ابتلا به بیماری های پریودنتال و تشکیل حفره های دندانی می شوند.
با این حال تحقیقات مختلف روی یافتن مواد غذایی خاص که برای حفظ سلامت دهان و دندان مفیدند، متمرکز شده است. در این میان و بنا به تاکید محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو 8 گزینه موثر دندان پسند از شامل موارد زیر است:
غذا های ترد:غذا هایی که جویدن آن ها طول می کشد، مثل هویج، سیب و خیار یک مکانیسم پاکسازی پلاک های دندانی مزاحم دارند. در واقع فرایند جویدن منجر به متلاشی شدن پلاک های دندانی می گردد.غذا های غنی از ویتامین و مواد معدنی: غذا های غنی از کلسیم مانند پنیر، بادام و سبزیجات برگ دار و غذا های غنی از فسفر مانند گوشت، تخم مرغ و ماهی می تواند مینای دندان را مستحکم و سالم نگه دارد. در عوض غذا ها و نوشابه های اسیدی ممکن است باعث ایجاد خوردگی های کوچک مینای دندان شوند. کلسیم و فسفر به رسوب مجدد مواد معدنی در این خوردگی ها و ترمیم آن ها یاری می نماید.
چای: ترکیبات موجود در چای سیاه و سبز به نام پلی فنول منجر به کند کردن رشد باکتری های مرتبط با حفره های دندانی و بیماری لثه می گردد.
محققان آمریکایی دریافته اند که افرادی که دهان خود را 10 بار در روز به مدت یک دقیقه با چای سیاه یا سفید شستشو می دهند، تجمع پلاک کمتری را در دهان خود نسبت به کسانی که دندانهایشان را با آب شستشو می دهند، تجربه می نمایند. به گفته محققان بخصوص چای سیاه منجر به برطرف بوی بد دهان به وسیله سرکوب باکتری ها نیز می گردد.
پنیر: پژوهش های منتشر شده در مجله دندان پزشکی آمریکا نشان می دهد افراد 12 تا 15 ساله ای که از پنیر چدار به طور مرتب استفاده می نمایند، کمتر دچار اسید در دهان نسبت به کسانی می شوند که ماست بدون قند یا یک لیوان شیر می خورند. پنیر حتی منجر به خنثی کردن اسید و در نهایت جلوگیری از تشکیل پلاک می گردد و آنهم با افزایش فراوری بزاق.
کشمش: کشمش یک منبع غنی از فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به از بین بردن باکتری های مسئول حفره های دندانی می گردد. بعضی دیگر از ترکیبات کشمش نیز از رشد باکتری های مرتبط با بیماری های لثه پیشگیری می نمایند.
آدامس بدون قند: پس از غذا خوردن یک آدامس بدون قند بجوید. جویدن آدامس باعث تحریک ترشح بزاق می گردد، و بعضی از باکتری ها را می زداید. بدون قند بودن آدامس هم مهم است، باکتری ها برای فراوری پلاک به سوکروز یا قند معمولی احتیاج دارند.
شیر: یک آنالیز توسط محققان آمریکایی نشان داد که نوشیدن یک لیوان شیر پس از خوردن آب نبات های شیرین میزان اسید در دهان را بیش از نوشیدن آب یا آب سیب کاهش می دهد. به گفته پژوهشگران شیر بعضی از اسید های فراوری شده در پلاک باکتریایی را خنثی می نماید.
اما اضافه کردن شیر به غلات آماده ممکن است همین سودمندی را نداشته باشد. شیر در این صورت حالتی شربت مانند و شیرین پیدا می نماید که برای دندان خوب نیست.
قره قاط: این میوه مانند چای حاوی پلی فنول هاست که ممکن است مانع از چسبیدن پلک به دندان شوند، و خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهند. البته بعضی از فراورده های آماده قره قاط حاوی قند افزوده شده هم هستند که ممکن است منافع بالقوه آن ها برای دندان را کاهش دهند.
منبع: فرادید