وسواس بیمارستان بهشتی کاشان در پذیرش کرونایی ها دردسر ساز شد ، از بستری کردن با علائم سرماخوردگی تا معاینه غیربالینی!
به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، بیمارستان شهید بهشتی کاشان که مرکز محوری درمان بیماران کرونایی در این شهرستان است، این روزها گرفتار بحران در مدیریت است؛ پذیرش با وسواس بالای بیماران!

گروه دانشگاه وبلاگ خبری گردشگری- اعظم ذوالفقاری منظری؛ این روزها، ویروس جهش یافته ای که منتسب به کشور چین است، زندگی بسیاری از مردم دنیا را تحت تأثیر قرار داده است. در کشورمان نیز نمودار های آماری از شیوع کووید 19 نشان می دهد که همچنان درگیر این بیماری خواهیم بود. در این میان در کنار همه مسائلی که وجود دارد، از توصیه های مداوم مسئولان به ماندن در خانه تا کمبود تجهیزات یا خودقرنطینگی افراد در منزل، گاهی باید پای درددل پرستاران و کادر درمانی بیمارستان ها نشست.
در روز های اخیر، به ویژه در هفته گذشته اخبار خوبی از شرایط بیمارستان شهید بهشتی کاشان به گوش نمی رسید؛ کادر درمان در این بیمارستان تجهیزات مناسبی نداشتند و حتی به گفته برخی پرستاران دستکش پلاستیکی که نمی تواند به طور کامل از انتقال ویروس جلوگیری کند، در اختیار پرستاران و کادر درمانی قرار می گرفته است. هرچند به نظر می رسد بخشی از این مسائل حل شده و تجهیزاتی در اختیار این بیمارستان قرار گرفته است، اما همچنان مسائلی وجود دارد که فرایند درمان بیماران کرونایی را با چالش روبرو کرده است.
پذیرش حتی با علائم سرماخوردگی
یکی از پرستاران این بیمارستان در مصاحبه با خبرنگار وبلاگ خبری گردشگری می گوید: از زمانی که آماده باش بودیم، یعنی روز های اول اسفند که وجود این بیماری در کاشان تأیید شد، تا به امروز بیش از 90 درصد بیمارستان شهید بهشتی در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته است.
این پرستار بیمارستان شهید بهشتی توضیح می دهد: آنچه به عنوان آمار مبتلایان به کرونا از کاشان اعلام می شود، بیمارانی هستند که نمونه حلق آنان ارسال و تأیید شده است. اما واقعیت این است که پزشکان ما براساس سی تی اسکن ریه بیماران، درمان را شروع می کنند و اگر بخواهیم بر این اساس حساب کنیم، حدود 60 درصد مراجعان ما، در حال گذراندن درمان کرونا هستند.
اگر بخواهیم از امار رسمی کرونا نیز بدانیم، روز گذشته وبدا کاشان به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان بیان نمود که تا به امروز 316 نفر از بیماران مشکوک به کرونا ترخیص شده اند. به گفته علیرضا مروجی، این میزان 36 درصد کل بیماران بستری مشکوک به کووید 19 هستند. شمار بستری های مشکوک به کرونا در این شهرستان تا زمان اعلام خبر از مرز 800 نفر گذشته است.
اما پرستاران بیمارستان شهید بهشتی می گویند، هر کسی حتی با علائم سرماخوردگی به این بیمارستان مراجعه می کند، با عنوان مشکوک به کرونا بستری می شود. یکی دیگر از پرستاران این بیمارستان معتقد است بسیاری از این افراد می توانند مراحل درمان را در منزل ادامه دهند و نیازی به مانددن آنان در بیمارستان نیست.
او بیان می کند: آمار روزانه پذیرش در بیمارستان شهید بهشتی به حدود 90 تا 100 نفر در روز می رسد و از آن طرف ترخیص ها در روز 10 نفر یا کمتر است و همین امر باعث به وجود آمدن بی نظمی در بیمارستان شده است. این پرستار معتقد است که مسئولان بیمارستان خواسته اند جانب احتیاط را رعایت کنند، اما در آن زیاده روی می کنند.
جای خالی متخصصان عفونی بر بالین بیماران کرونایی
اما به نظر می رسد شرایط در بیمارستان شهید بهشتی کاشان وقتی وخیم تر می شود که پزشکان مختصص عفونی حاضر نمی شوند به صورت بالینی بیمار را معاینه کنند. این پرستار بیمارستان شهید بهشتی کاشان می گوید: در بستری شدن بیماران مشکوک به کرونا، مسئله آنجا است که پس از بستری شدن بیمار، از سوی پزشک متخصص شرایط وی پیگیری نمی شود.
در واقع براساس آنچه پرستاران بیمارستان شهید بهشتی کاشان می گویند، در اورژانس این بیمارستان که اولین مرحله پذیرش بیمار است، به جای متخصص عفونی، رزیدنت ها یا دستیاران این متخصصان بیماران را معاینه می کنند. حجم بالای پذیرش بیمار از یک طرف و خستگی حاصل از کار مداوم این دستیاران باعث می شود که معاینه اولیه به خوبی انجام نشود.
طبق آنچه پرستاران می گویند، پزشکان متخصص در این بیمارستان ثابت نیستند و به جز یکی از آنان، بقیه در ساعاتی از روز به بیمارستان سر می زنند و می فرایند. در این زمان هم پزشک بالای سر بیمار حاضر نمی شود و صرفا گزارش های رزیدنت ها را بررسی می کند. یعنی معاینه بالینی از جایگاه پرستاران!
سوله ورزشی جوابگوی چند بیمار خواهد بود؟
حالا قرار است که سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان را ایزوله کنند، تخت بگذارند و تجهیزات پزشکی در آن قرار دهند تا بشود محلی برای بستری بیماران جدید. اما به گفته یکی از کادر درمان این بیمارستان، این ورزشگاه برای کمتر از 100 نفر ظرفیت بستری خواهد داشت؛ یعنی یک روز پذیرش بیماران مشکوک به کرونا در کاشان!
وی می گوید: این مسائل را به اشکال مختلف به گوش مسئولان رسانده ایم. در آخرین بازدید رئیس دانشگاه از بخش های بستری بیماران کرونایی نیز مطرح کرده ایم و قول رفع مسائل را به خصوص در پذیرش و ترخیص بیماران داده اند.
به نظر می رسد آنچه در بیمارستان شهید بهشتی کاشان رخ می دهد، بحران مدیریتی است نه خود بحران. بی اعتنایی برخی پزشکان متخصص این شهرستان به پیگیری شرایط بیماران کرونایی، پذیرش با وسواس بالای بیماران که خود ممکن است باعث شود برخی بیماران که درجه خفیف تری از کرونا را تجربه می کنند، بیماری شان تشدید شود و همچنین پر شدن ظرفیت تخت های بیمارستانی برای بستری کردن بیماران مشکوک به کرونا، حکایت از ان دارد که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، هنوز نتوانسته اند مسائل مدیریتی این بحران را حل کنند.
برخی از کادر درمانی بیمارستان شهید بهشتی کاشان معتقدند که مسائل کم کم شناخته می شود و به زودی حل خواهند شد، اما مسئولان دانشگاه علوم پزشکی باید برای حل این مسائل سرعت عمل بیشتری داشته باشند تا کرونا در کاشان کنترل شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو