با فواید و خواص غذایی فندق آشنا شوید
به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، وب سایت روزیاتو - گلریز برهمند: فندق به دلیل کاربرد فراوانش در تهیه انواع شیرینی و شکلات، شاید یکی از نوستالژیک ترین مغز های خوراکی باشد. اما فندق به جز طعم و عطر دلپذیرش چه فوایدی دارد؟ در این مطلب با خواص فندق، این ماده غذایی ارزشمند بیشتر آشنا خواهیم شد.
فندق چیست؟
فندق، نوعی مغز خوراکی است که از درخت فندق به دست می آید. این ماده غذایی در صنعت شیرینی سازی کاربرد های فراوانی دارد و از آن در تهیه انواع مواد اولیه شیرینی پزی، شکلات، شیرینی و شکلات های صبحانه استفاده می گردد. روغن فندق هم که طعم بسیار خوبی دارد در پخت و پز کاربرد دارد. اما فندق چه خواصی دارد؟
1- سرشار از مواد مغذی است
یک اونس فندق (حدود 28 گرم یا 20 عدد فندق) حاوی موارد زیر است:
- کالری: 176
- مجموع چربی: 17 گرم
- پروتئین: 4/2 گرم
- کربوهیدرات: 4/7 گرم
- فیبر: 2/7 گرم
- ویتامین E: 21 درصد از احتیاج روزانه بدن
- ویتامین B1: 12 درصد از احتیاج روزانه بدن
- منیزیم: 12 درصد از احتیاج روزانه بدن
- مس: 24 درصد از احتیاج روزانه بدن
- منگنز: 87 درصد از احتیاج روزانه بدن
فندق همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین B6، فولات، فسفر، پتاسیم و زینک است. علاوه بر این، قندق منبع غنی چربی های تک اشباع نشده و چند اشباع نشده و همینطور اسید های چرب امگا 6 و امگا 9 مثل اولئیک اسید است. همچنین یک اونس فندق (حدود 28 گرم یا 20 عدد فندق) حاوی 11/2 گرم فیبر غذایی است که معادل 11 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده است.با این حال، فندق حاوی فیتیک اسید است که جذب برخی مواد معدنی مثل آهن و زینک را از فندق مختل می نماید.
2- اجابت مزاج را بهبود می بخشد
فندق منبع غنی فیبر غذایی است. مصرف فیبر باعث بهبود اجابت مزاج می گردد و به جلوگیری از یبوست یاری می نماید.
3- به کاهش وزن یاری می نماید
طبق تحقیقات، خوردن فندق احتمالاً به برخی افراد یاری می نماید که کمتر وزن اضافه نمایند.
دانشمندان طی تحقیقی در سال 2018، به وجود ارتباطی میان مصرف فندق، کم شدن روند بالا رفتن وزن و کاهش ریسک چاقی پی بردند. در این پژوهش، شرکت نمایندگانی که فندق بیشتری خورده بودند، احتمال چاق شدن در آن ها کمتر از کسانی بود که فندق کمتری خورده بودند.
4- از آسیب سلولی و ابتلا به سرطان جلوگیری می نماید
فندق مانند دیگر مغز های خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها از سلول ها در برابر فرآیند مخرب اکسایش محافظت می نماید. این مواد آسیب وارده به سلول ها بر اثر رادیکال های آزاد را کاهش می دهند. همچنین فندق حاوی ویتامین E است که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می گردد. برخی تحقیقات بیان می نماید ویتامین E احتمالاً از بدن در برابر آسیب های سلولی مرتبط با سرطان محافظت می نماید.
5- کلسترول را کاهش می دهد
خوردن فندق احتمالاً به کاهش کلسترول یاری می نماید. تحقیقی در سال 2013 نشان داد مصرف فندق سطح کلسترول های مضر خون را در شرکت نمایندگان پژوهش کاهش داده بود. این کلسترول های مضر ریسک مسائل قلبی را افزایش می دهند. پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که بهترین راه برای بهره مند شدن از فواید فندق، مصرف هر روزه آن است، البته به مقداری که از میزان کالری دریافتی مجاز روزانه بیشتر نگردد.
6- حساسیت به انسولین را کاهش می دهد
مصرف فندق احتمالاً به کاهش مشکل حساسیت به انسولین یاری می نماید. حساسیت به ماده انسولین نقشی اساسی در ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. کاهش این حساسیت منجر به کمتر شدن ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 خواهد شد.
7- به حفظ سلامت قلب یاری می نماید
مصرف فندق احتمالا با بالا بردن ظرفیت اکسیداتیو بدن و کاهش کلسترول های مضر خون، به کاهش ریسک بروز بیماری قلبی یاری می نماید. همچنین فندق به متعادل کردن فشار خون یاری می نماید.
8- التهابات بدنی را کاهش می دهد
فدنق احتمالا به دلیل داشتن چربی های مفید فراوان، به جلوگیری از التهاب و کاهش آن یاری می نماید.
9- تعداد اسپرم ها را افزایش می دهد
تحقیقات جدید نشان می دهد مصرف بیشتر مغز های خوراکی از جمله فندق، احتمالا تعداد اسپرم ها و کیفیت آن ها را افزایش می دهد.
منبع: برترین ها