مرغ همچنان یک پا دارد، گرانی در مهد پَرطلاها

به گزارش وبلاگ خبری گردشگری، خبرنگاران - گروه استان ها: قیمت مرغ در ماه های اخیر در مازندران تا مرز 15 هزار تومان رسیده است، انگار مرغ یک پا دارد و همچنان برابر کاهش قیمت دلار و ارز مقاومت نموده است.

مرغ همچنان یک پا دارد، گرانی در مهد پَرطلاها

گرانی قیمت مرغ، سبب شده تا گوشت سفید هم از سفره افراد کم درآمد و کارگران پرکشد و این درحالی که مازندران قطب فراوری مرغ و تخم مرغ به شمار می رود و رتبه 15 و 16 جهانی را به خود اختصاص داده است.

دو هزار و 500 مرغداری با فراوری یک میلیون و 300 هزار تن در مازندران فعالیت دارد و با آنکه سهم 11 درصدی فراوری کشور را دارد اما نوسانات قیمت، مرغ را هم به کالای لوکس و لاکچری مبدل و این قوت را از سفره نیازمند حذف نموده است.

گشتی در بازار مازندران در عصر یک روز زمستانی نشان می دهد که قیمت مرغ اندکی نسبت به روز قبل کاهش یافته و در کانال 14 هزار تومان قرار گرفته است. جگر مرغ در این روز 500 تومان نسبت به دیگر روزهای کاهش یافت و هر بسته دو هزار تومان عرضه می گردد و پای و بال مرغ، حکایت دیگری دارد.

به سراغ گوشت و ماهی نمی توان رفت، باآنکه فصل صید ماهیان استخوانی است، ماهی قزل آلا کیلویی 30 هزار تومان، ماهی سفید تا 50 هزار تومان، ماهی آزاد نیز هر قطعه بین 10 تا 25 هزار تومان چوب زده می گردد. گوشت قرمز گاوی 70 هزار تومان و گوشت گوساله تا 80 هزار تومان نرخ زده شده است و برخی از خانوارها ماه ها و حتی سالی است که طعم و مزه گوشت را نچشیده اند.

فراورینمایندگان و فروشندگان مرغ و ماهی و گوشت، افزایش قیمت دلار، اضافه نموده شدن قیمت نهاده ها و کمبود آن را دلیل رشد قیمت این فرآورده ها بیان می نمایند

و به گفته عباس کاملی فروشنده مرغ در بازار ساری، هرروز کشتارگاه ها قیمت جدید مرغ را عرضه می نمایند و کار خرید نقدی شده است و دیگر چک های مدت دار نمی پذیرند.

به گفته این بازاری، افزایش قیمت مرغ و گوشت بر بازار فروشندگان نیز تأثیر منفی گذاشته و میزان خرید و تقاضا نسبت به قبل کمتر شده است.

صیادی یکی از فراورینمایندگان مرغ، واردات مرغ از ترکیه و برزیل و نبود سیاست معین برای حمایت از فراورینمایندگان را سبب نوسانات در بازار مرغ می داند و ادامه می دهد: دولت به جای خریداری مرغ مازاد و ارائه یارانه برای خرید نهاده ها و عرضه مرغ گرم در بازار اقدام به واردات می نماید و این مسئله به اضافه واحدهای مرغداری غیرمجاز، این صنعت را با چالش های عدیده ای روبرو نموده است.

احمدی یک قصاب بابلی نیز بابیان اینکه تهیه دام از دامداران نسبت به قبل مشکل تر شده است می گوید: قیمت دام زنده گاو و گوسفند نسبت به گذشته رشد چشمگیری یافته است و این مسئله در رشد قیمت ها نیز مؤثر بوده است.

علی حسینی دیگر فراورینماینده مرغ در مازندران نیزبه مسائل فراروی این صنعت اشاره می نماید و می گوید: برای فراوری این میزان گوشت مرغ روزانه 17 تا 18 هزار تن نهاده باید به مرغداری ها تزریق گردد، از سوی دیگر شرکت پشتیبانی امور دام اگر نهاده ای هم تحویل می دهد در قبال تحویل مرغ است.

وی اضافه نمود: به دلیل نرخ پایین آن، مرغداران آماده تحویل مرغ نیستند و همچنین بر اساس تفاهم نامه قرار بود ماهانه 200 هزار تن نهاده بین مرغداران توزیع گردد، اما محقق نشد.

با توجه به اینکه مازندران قطب فراوری طیور در کشور است مردم انتظار دارند قیمت مرغ در استان کمتر از سایر استان ها باشد، ازاین رو عزیزالله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در جلسه ستاد تنظیم بازار با اشاره به اینکه دستگاه های نظارتی و تعزیراتی با جدیت بیشتری نسبت به مقابله با گران فروشی اقدام نمایند، ادامه داد: فراورینمایندگان به صورت توافقی به نفع مردم و بازار کوشش نمایند تا شرایط عادی به جامعه برگردد و اوضاع آرام گردد.

20 درصد فراوری گوشت مرغ برای تنظیم بازار اختصاص می یابد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان نمود: 20 درصد فراوری گوشت مرغ استان توسط فراورینمایندگان به ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار اختصاص یابد و تا 48 ساعت آینده با هماهنگی فرمانداران و با نصب بنر، مراکز عرضه مرغ گرم باقیمت مصوب مشخص و با هماهنگی جهاد کشاورزی و سازمان صمت به پشتیبانی امور دام معرفی شوند.

این مسئول قیمت مرغ گرم را 10 هزار و 500 تومان اظهار داشت و اضافه نمود: از صبح روز دوشنبه 17 دی ماه توزیع گوشت سفید در استان شروع شد و نهادهای نظارتی نسبت به نظارت محسوس و غیر محسوس اقدام نمایند تا بازار به سمت تعادل پیش رود.

مهدی گلچوب مدیرکل امور اقتصادی استانداری مازندران نیز از بسته تنظیم بازار شب عید ویژه استان مازندران اطلاع داد و گفت: برای این کار کمیته ای با مسئولیت سازمان صمت و مشارکت دستگاه های مرتبط شامل جهاد کشاورزی، تعزیرات، غله و پشتیبانی امور دام تشکیل گردد.

وی بابیان اینکه امیدآفرینی یکی از شعارهای محوری استاندار مازندران است و در این راستا باید آنچه را که در حوزه تنظیم بازار اتفاق می افتد مردم احساس نمایند، ادامه داد: از سوی دستگاه های مربوطه آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی در بازار آنالیز و کنترل گردد.

به هرحال علت گرانی هر چه باشد مردم در انتظار برنامه و تدبیر مدیران خود برای سامان دهی بازار و جلوگیری از افزایش قیمت ها هستند..

منبع: خبرگزاری مهر

به "مرغ همچنان یک پا دارد، گرانی در مهد پَرطلاها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرغ همچنان یک پا دارد، گرانی در مهد پَرطلاها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید